viernes, 3 de noviembre de 2023

Es menorquí desapareix

Es menorquí desapareix

Aquestes línies són per agrair al Sr. Lucas Pons Bedoya es seus dos articles que en forma de “Cartes del Lector” va publicar es dies 14 i 17 d'aquest mes d'octubre en què exposa de forma clara i detallada s'actual problema de sa nostra llengo, es menorquí a sa nostra illa, que com a molt bé exposa es troba en vies de desaparició.

És lamentable s'escàs interès que han tingut i continuen tinguent ses administracions autonòmiques en sa defensa des Balear i ses seves variants encara que estan recollides a s'article 2-5 de la Llei 3/1986, de 299; abril, de Normalització Lingüística a les Illes Balears” Que ets hi torn a recordar obliga a que “les modalitats insulars de la llengua catalana seran objecte d´estudi i protecció, sense perjudici de la unitat de l´idioma” (sic , article 2- 5). Una llei que segons sa nostra opinió s'hauria de derogar, però si no es fa, almanco s´hauria de complir, ja que es seu no compliment permet catalogar es comportament de sa nostra Administració com de reiteradament prevaricador.

És molt interessant sa frase que mos recorda d´en Mossèn Alcover, autor principal des Diccionari català-valencià-balear, “Quin dret ni categoria literària te és català damunt és balear o és valencià? Absolutament cap”. En sa què es plasma es pecat original de sa nostra llengo, es sotmetiment des valencià i des balear as català, en definir-se totes elles amb aquest nom i no un altre de diferent, però que representés a ses tres, respectant ses particularitats de cada una, açò hauria evitat sa imposició des barceloní i de sa cultura catalana a ses nostres illes i amb açò sa desaparició de sa nostra llengo i cultura

mateu segui diaz

Es Castell

Segui Diaz M. Es menorquí desapareix. Es Diari 26-10-2023:30

No hay comentarios: